Ga naar de inhoud

Dementie

Wat is dementie

Dementie/vergeetachtigheid bij ouderen en op jongere leeftijd is iets wat helaas vaak voorkomt. Wanneer iemand lijdt aan dementie lijkt dit in het begin op vergeetachtigheid. Door het afnemen van zenuwcellen in de hersenen functioneren de hersenen steeds minder goed. Hierdoor ontstaat er uiteindelijk geheugenproblematiek.
In een latere fase kan dit zelfs leiden tot denk- en taalproblemen. Een van de meest voorkomende vormen van dementie is Alzheimer. Dit is echter slechts één van de 50 verschillende diagnoses die vallen onder de verzamelnaam dementie. Het is belangrijk dat hier de juiste zorg voor wordt gegeven.

Thuis wonen met dementie? Dat kan!!

Wij zien dat thuis blijven wonen juist voor hen heel belangrijk is. Voor cliënten met dementie is een bekende, veilige omgeving en een vaste structuur van groot belang. Vaak biedt de reguliere thuiszorg in het begin nog een oplossing door korte zorgmomenten in te vullen. Indien de reguliere thuiszorg niet meer genoeg is voor de client of als de druk op de mantelzorger te groot wordt, wordt een verpleeghuis als de enige oplossing gezien. Sterker nog, in de praktijk kunnen wij voor veel cliënten en mantelzorgers al veel eerder een oplossing bieden.
Wij zijn van Alzorg het alternatief voor de reguliere thuiszorg als korte zorgmomenten niet meer voldoen en voor een verpleeghuis in een latere fase. Wij kunnen er voor zorgen dat u of uw partner of ouder zo lang mogelijk thuis kan blijven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving en kunnen zorg bieden tot wel 24 uur per dag.

Neem contact met ons op

Per mail op info@thuiszorgalzorg.nl
Telefonisch op 06 - 22 84 56 81 / 085 - 5000 130

Contactgegevens

Thuiszorg Alzorg

Rechterstraat 6 b

5281 BV Boxtel

06 – 22845681 / 085 – 5000130

info@thuiszorgalzorg.nl

KvK 74082302